Cuvânt înainte


Mesaj din partea presedintilor Conferintei

 
Dragi colegi si prieteni,
 
Craiova, capitala regiunii Oltenia este onorată să vă aibă ca oaspeti încă o dată la invitatia Societătii Române de Chirurgie Pediatrică, Societătii Române de Neurochirurgie si GECI, sub patronajul Universitătii de Medicină si Farmacie.
 
Craiova si Societatea Română de Chirurgie Pediatrică se bucură să vă găzduiască pentru a 7 a oară, în aceste momente cruciale pentru tara noastră care se pregăteste să adere la Uniunea Europeană.
 
Sper ca în timpul acestei conferinte să vă bucurati de ospitalitatea oltenilor, de frumusetea locurilor si de complexitatea unui oras istoric, cultural, industrial si nu în ultimul rând medical.
Asteptând să ne vedem în iunie,
 

Prof. Corneliu Sabetay
Presedintele Conferintei

 
 
Realizarea unei conferinte nationale legate de malformatiile sistemului nervos reprezintă o necesitate imperioasă pentru specialitătile medicale implicate în această patologie. Initiativa realizată de către Societatea de Chirurgie si Ortopedie Pediatrică prin Dl. Dr. Corneliu Sabetay alături de Societatea Română de Neurochirurgie deschide un capitol important de discutare si aprofundare a acestor malformatii atât de invalidante si complexe.
În aceste conditii considerăm că prima conferintă de acest gen cu implicatie natională si europeană este extrem de benefică. Aceasta se adresează multiplelor specialităti ca: pediatrie, chirurgie si ortopedie pediatrică, neurochirurgie pediatrică, neurologie pediatrică, genetică, neuroimagerie, neurorecuperare, etc.
Organizatorii îsi propun în final realizarea unor concluzii cât mai eficiente care vor fi transmise Ministerului Sănătătii si centrelor universitare pentru găsirea unor solutii clinice, imagistice, terapeutice ale acestor malformatii ale sistemului nervos.
Pentru viitor ne propunem o a doua conferintă cu implicarea tuturor factorilor de răspundere. Existenta concomitentă în cadrul acestei conferinte europene si nationale o sectiune de chirurgie laparoscopică pediatrică ceea ce impune elementul de modernism la nivelul tehnicilor actuale europene.
 

Prof. Vlad CIUREA
Presedintele Conferintei


Ultima modificare: 30.03.2005
(c)2005 UMF Craiova