Cuvânt înainte

Stimate Domnule, Doamna Director,
Societatea Româna de Ultrasonografie în Medicina si Biologie (SRUMB) si Universitatea de Medicina si Farmacie din Craiova, sub egida Federatiei Europene a Societatilor de Ultrasonografie în Medicina si Biologie (EFSUMB), organizeaza la Craiova în perioada 19-20 septembrie 2004 Cursul european de ultrasonografie mamara - Euroson School Breast Ultrasound.
Cursul cuprinde întreaga problematica a tehnicii si aplicatiilor ultrasonografiei în investigatia sânului, problemele de diagnostic de certitudine si diferential, precum si evaluarea valorii ultrasonografiei în sine si comparativ cu alte tehnici imagistice în depistarea precoce a cancerului mamar. Problema este de maxima actualitate în prezent în România, în preocuparea directa a Comisiei Nationale de Cancer a Ministerului Sanatatii precum si a Societatilor Nationale Profesionale de Imagistica, Obstetrica-Ginecologie, Endocrinologie.
Lectorii invitati sunt personalitati internationale de marca în domeniu, care vor gira cu un înalt nivel stiintific lucrarile cursului.
Întrucât ultrasonografia nu este o specialitate autonoma, estimam participarea unor colegi dintr-o paleta larga de specialitati clinice: oncologie, imagistica, radioterapie, endocrinologie, obstetrica-ginecologie, chirurgie, medicina de familie.
Va propunem sa sprijiniti material aceasta manifestare stiintifica. Este un prilej de a va manifesta interesul pentru dezvoltarea unei specialitati medicale de vârf si în acelasi timp sa va faceti cunoscuta institutia. Pentru cei interesati, la Congres va exista si o expozitie la care puteti închiria un stand pentru a va expune produsele. Varietatea mare de specialitati participante asigura un interes cert pentru orice producator de produse medicale si informatice.
 
Presedinte Euroson School Presedinte Euroson School
Prof. Dr. Florinel Badulescu Prof. Dr. Andrei Bondari
Presedintele Comisiei Nationale de Cancer Vicepresedintele Societatii Nationale de Radiologie si Imagistica Medicala


Ultima modificare: 28.08.2004
(c)2004 UMF Craiova