Informatii generale

Cursul european Euroson School – Breast Ultrasound se desfasoara la Craiova, în perioada 19-20 septembrie 2004, în organizarea SRUMB si a UMF Craiova, sub auspiciile Federatiei Europene a Societatilor de Ultrasonografie în Medicina si Biologie (EFSUMB).
Dorim sa prezentam în continuare participarile ca lectori ai cursului, confirmate în cadrul Congresului European de Ultrasonografie EUROSON 2004, desfasurat la Zagreb în perioada 05-08.iunie.2004.
1. Dr.Dominique Amy – Centrul de Diagnostic Radiologic, Aix-en-Provence, Franta – ecoanatomie mamara, ecoscanarea radiala a sânului, tehnica de examinare, tehnici de optimizare a imaginilor.
2. Dr.Michel Teboul – Centrul de Serologie Artemisia Bagliori, Roma – tehnica anatomica ultrasonografica de ecografie ductala, pe care a implementat-o si a perfectionat-o începând cu 1987, precum si tehnica endoscopiilor intraductale eco-ghidate. Cu prilejul cursului va fi prezentata ultima aparitie editoriala a Dr.Michel Teboul: Practical Ductal Echography (D.E.), Editorial Medgen S.A. 2004,350 pag., peste 1000 liustratii, cu prezentarea experientei personale în aplicarea ecografiei ductale pentru diagnosticul precoce în cancerul mamar.
3. Profesor Enzo Durante, Italia – criterii diagnostice de malignitate, stadializarea locala preoperatorie a cancerului invaziv prin ultrasonografie, proceduri interventionale eco-ghidate, chirurgie conservativa si tehnica nodulului sentinela.
4. Prof.Ivan Drinkovici, Clinica de Radiologie si Ultrasonografie, Zagreb, Croatia – Tehnici de ultrasonografie Doppler mamara.
5. Dr.Christian Weissmann – Departamentul de Diagnostic Radiologic, St.Johanns Hospital Ludeskliniken Salzburg, Austria – ecografie multidimensionala a sânului (tehnici 3D si 4D) – în curs de confirmare.
6. În cadrul cursului vor fi de asemenea prezente prelegeri privind experienta în diagnosticul US si mamografic în patologia mamara în centrele universitare Bucuresti, Cluj si Craiova. Toate prelegerile în limba engleza vor fi incluse în volumul Sylla.. care va fi editat cu acest prilej.
Lucrarile cursului se vor desfasura în Aula Magna a UMF Craiova iar work-shop-urile vor fi organizate în sali de demonstratii practice, în Facultatea de Medicina, sediul nou (B-dul Maresal Antonescu).
Cu prilejul cursului va fi organizata o expozitie de carte medicala si o expozitie de aparatura ultrasonografica dedicata explorarii mamare. Pauzele pentru cafea si mesele de prânz pentru ambele zile ale cursului vor fi amenajate în Restaurantul UMF Craiova, aflat în proximitatea Aulei Magna si a spatiilor expozitionale.
Consideram prin prisma celor prezentate, ca programul cursului si prelegerile confirmate pâna în prezent pot fi de interes în preocuparile mai multor specialitati clinice: oncologie medicala si terapeutica, endocrinologie, radiologie si imagistica medicala, obstetrica-ginecologie, chirurgie sau medicina interna si medicina de familie.
Va rugam în acest sens sa ne sprijiniti în prezentarea cursului tuturor colegilor care ar putea fi interesati.
Va rugam sa ne anuntati intentia dumneavoastra de participare, cu achitarea taxei precizate, pâna la 01.septembrie.2004.
Pentru colegii rezidenti, va comunicam o taxa de participare de 50 euro, cu acordul board-ului EFSUMB, în cadrul Congresului Euroson Zagreb 2004.
Cazarea participantilor va fi la Hotelul Jiul. Colegii care doresc cazare sunt rugati sa ne precizeze data sosirii si plecarii, adaugând eventual înca o precizare scrisa pe cartea postala de confirmare. Solicitari de rezervare pot fi de asemenea facute la adresele de E-mail, sau numerele de fax mentionate în pliant.
Pentru colegii rezidenti avem preocuparea asigurarii cazarii în spatiile de camin ale UMF Craiova.
Suntem deschisi în a primi orice sugestie din partea dumneavoastra privind programul si desfasurarea cursului si va vom fi recunoscatori daca ni le veti prezenta.


Ultima modificare: 28.08.2004
(c)2004 UMF Craiova