Cuvânt înainte

Cuvânt înainte
Congresul al XV–lea de Radiologie si Imagistica Medicala, încheie la Craiova, un ciclu început în 1998 la Cluj, ciclu în care actuala conducere a Societatii de radiologie si Imagistica Medicala din România, a încercat si în mare masura a reusit sa introduca momentul Congres în viata noastra cea obisnuita.
 
Chiar daca productia stiintifica este înca sub posibilitatile comunitatii noastre profesionale, chiar daca componenta sociala a congreselor este înca prevalenta, Congresul National de Radiologie, ramâne evenimentul major al familiei noastre de Radiologi si Imagisti.
 
În acest an avem alaturi de noi doua prestigioase grupari profesionale înrudite: Societatea de Ultrasonografie în Medicina si Biologie si Societatea deMedicina Nucleara, care amândoua fac un efort considerabil pentru crearea cadrului unitar de abordare a imagisticii medicale din tara noastra.
 
Gazdele congresului sunt Universitatea de Medicina si Farmacie din Craiova prin Catedra de Radiologie si imagistica Medicala condusa de Dl. Prof. Dr. Andrei Bondari. Multumim pentru gazduire si pentru eforturile depuse pentru ameliorarea calitatii productiei stiintifice. Multumim asemenea pentru eforturile de a ne facilita cunosterea unora dintre valorile istorice ale Craiovei, vechi centru de cultura.
 
Amprenta înaltului profesionalism al Colectivului de radiologi din Craiova se face simtit în tot ce produce prezentul congres care va deveni fara îndoiala moment de referinta pentru viitor.
 
Efortul de întinerire al Radiologiei atât ca aparatura cât în special ca oameni merge mai departe prin eforturile si perseverenta colectiva a tuturor. Întinerirea este chezasia unui viitor mai prosper si a impunerii în România, asemanator mai multor tari europene, a Imagisticii Medicale ca a 5-a specialitate medicala de baza.
 
Va dorim bun venit la al XIV Congres National de Radiologie si Imagistica Medicala si spor la lucru.
 
 
Prof. Dr. Serban Alexandru Georgescu
Presedintele Societatii de Radiologie si Imagistica Medicala
 
 
Bucuresti, 1 septembrie 2002
 

 
Stimati colegi,
 
Avem onoarea de a va fi gazde în acest an 2002, organizând al XV-lea Congres de Radiologie si Imagistica Medicala, pe care-l dorim a fi un moment de referinta pentru viitor.
 
Ne propunem acest ambitios deziderat pe de o parte, datorita faptului ca acum se încheie un ciclu început în 1998 la Cluj, iar pe de alta parte tinând cont de recomandarile cu caracter de somatie facute de Presedintele SRIM Prof.Dr.S.A.Georgescu la Timisoara în Cuvântul înainte al Programului de atunci:”s-a terminat cu posterele plimbate pe la mai multe congrese în cautarea unui premiu…”, “redactarea posterelor se va face în mod obligatoriu într-o limba de circulatie…”, “programul social va fi sobru si mai putin o chermeza…”.
 
Pornind în organizarea congresului de la aceste recomandari, punând pe primul loc sloganul “calitatea înainte de toate”, va vom oferi câteva noutati din care va comunic doar doua:-prezentarea orala a posterelor electronice si -obtinerea punctajului de participare în functie de prezenta în sal; pe restul lasându-va sa le descoperiti singuri.
 
Congresul nostru are loc într-un moment în care tot mai multe unitati de Rezonanta Magnetica îsi încep activitatea la noi în tara, lucru care ma face sa-mi amintesc de începuturile Tomografiei Computerizate. Atunci, în 1991, ne întîlneam tot la Craiova si programul stiintific începea sa fie dominat de lucrari de tomografie computerizata, care pâna la acea data apartinusera numai colectivului din Spitalul Clinic Fundeni, condus de eminentul Prof. Dr. S. A. Georgescu care ne-a fost mentor în domeniu.
 
Fie ca acest congres sa constituie pentru Rezonanta Magnetica o consolidare a drumului acestei explorari început la Iasi si Timisoara.
 
Amintind de Craiova 1991 – ne exprimam speranta ca lucrarile Congresului 2002 nu vor mai fi tulburate de o alta mineriada si va dorim un sejur cât mai placut dar mai ales fructuos în Cetatea Baniei.
 
Salutam prezenta alaturi de noi a colegilor din Societatea de Ultrasonografie în Medicina si Biologie, precum si a celor din Societatea de Medicina Nucleara, cu speranta ca acest început sa fie de bun augur în vederea unei apropieri între noi, pentru ca împreuna sa contribuim la o interpretare unitara în Imagistica Medicala din România.
 
Va dorim înca o data bun venit.
 
Presedinte Congres,
Prof.Dr.Andrei Bondari
 


Ultima modificare: 24.09.2002
(c)2002 UMF Craiova